Buitenbepleistering is een vorm van gevelbekleding. Men noemt de afwerking ook wel gevelbepleistering. Het materiaal staat ook bekend als Crépi. Met bepleistering kan een zeer mooie en strakke afwerking van de buitenmuren van je woning gerealiseerd worden. De sierpleister die hiervoor gebruikt wordt kan op alle soorten muren aangebracht worden.

Verschillende materialen kunnen als pleister worden ingezet. In de buitenbepleistering maken we eigenlijk alleen onderscheid in het bindmiddel dat in de pleister gebruikt wordt. Dit bindmiddel bepaalt namelijk voor het grootste deel de eigenschappen van het materiaal en de manier waarop je dit moet aanbrengen. Voordelen van buitenbepleistering is dat het goedkoop materiaal is om aan te schaffen, zeker als u kiest voor Kijzer Dakwerken Deurne. Een betrouwbare partij die al honderden van dit soort klussen hebben afgerond. Het kan eventueel ook worden gecombineerd met buitenmuurisolatie, zodat ook hier bespaard kan worden. Ook is het onderhouden van de muur na het proces zeer makkelijk. Een nadeel is dat het aanbrengen op de muur zeer lastig is en veel uren in beslag zal nemen.

Kunsthars of kalk als bindmiddel gebruiken

Wanneer we onderscheid maken tussen de verschillende soorten buitenbepleistering dan letten we voornamelijk op het bindmiddel dat gebruikt wordt. Dit kan kunsthars of kalk zijn. Kunsthars wordt gebruikt als bindmiddel voor kunstharspleisters. Kalk wordt dan weer gebruikt voor gevelpleisters van mineralen. In sommige gevallen wordt kalk ook gecombineerd met cement. Het bindmiddel bepaald de manier van aanbrengen op een muur. Of er kalk of kunsthars wordt gebruikt heef ook invloed op de eigenschappen van het materiaal. Onderhoud is in beide gevallen zeer simpel. Een muur met buitenbepleistering kan je namelijk simpel met water schoonmaken.

Let op kosten voor aanbrengen van bepleistering

Hoewel de kosten voor het bepleistering zeer goedkoop zijn moet je wel opletten met de kosten. Het aanbrengen van buitenbepleistering is namelijk een zeer lastige klus. Dit kan je niet zelf aanbrengen. Hier zijn specialistische gereedschappen voor nodig. Ook is een ruime ervaring vereist om bepleistering op een goede manier op een muur aan te brengen. Zelfs voor de meest ervaren professional zal het proces vele uren in beslag nemen. Hierdoor kunnen de kosten voor het aanbrengen van bepleistering op buitenmuren hoog in kosten oplopen. Je bent immers verplicht om een professional voor vele uren in te huren om een mooi resultaat te krijgen.

Comments are closed.