Er komt een moment tijdens je zwangerschap dat je niet meer op je buik kunt slapen. In dat geval moet je dus een andere comfortabele positie vinden om ’s nachts in bed in slaap te vallen.

Dit valt niet altijd mee als je gewend bent om in een andere houding te slapen. Een zwangerschapskussen kan in dit geval uitkomst bieden. Het kussen stelt zwangere vrouwen in staat om comfortabel op hun zij te liggen.

De rug, nek en buik worden allemaal goed ondersteund. Dit is echter niet het enige waarvoor je een zwangerschapskussen kunt gebruiken. Het is een multifunctionele accessoire.

Comfortabel slapen met een zwangerschapskussen

zwangerschapDe voornaamste reden waarom mensen een zwangerschapskussen kopen is dat zij met een grote zwangere buik comfortabel willen slapen.

Doordat je lichaam dermate is veranderd kan een zwangere vrouw niet in de houding slapen die zij gewend is. Het zal dan ook niet lang duren voordat je met een stijve rug of nek wakker wordt. Dit is het moment dat je een zwangerschapskussen moet kopen.

Het speciaal gevormde kussen biedt ondersteuning onder het hoofd en beide zijden. Alle belangrijke lichaamsdelen worden hierdoor ondersteund waardoor je een goede nachtrust kunt krijgen.

Gebruik van het kussen na de zwangerschap

Het zwangerschapskussen is niet alleen tijdens de zwangerschap te gebruiken. Ook na de bevalling is het kussen nog altijd een welkome ondersteuning in bed.

Veel vrouwen melden dat zij inmiddels zo gewend zijn geraakt aan de zeer comfortabele slaaphouding. Na de zwagerschap gebruiken veel vrouwen het kussen ook als ondersteuning voor de baby tijdens het geven van vorstvoeding.

Tevens is de vorm van het zwangerschapskussen goed geschikt om je baby stevig in te leggen. Na enkele maanden kan het kussen ook voor ondersteuning als de baby voor het eerst rechtop probeert te zitten.

Comments are closed.