Je hebt er vast wel eens iets van vernomen: de zonneboiler. Deze is steeds vaker terug te zien in de Belgische huizen. Niet zo vreemd ook, het is een interessant apparaat dat een flinke besparing op kan leveren.

Het doel van een boiler is om water warm te maken met een zonnecollector op het dak. Uw eigen warm water opwarmen dus! Misschien heeft u er wat aan in uw woning (die kans is sterk aanwezig), lees er in dit stuk meer over. In de afgelopen jaren is de Zonneboiler prijs flink gedaald, dit maakt het extra interessant omdat het omslagpunt sneller bereikt zal kunnen worden.

zonneboiler op dak

Uiteraard moet de zonneboiler worden aangeschaft. Dan dient u te denken aan ongeveer 2000 tot 4000 euro voor een volledig systeem; de prijs hangt af van de hoeveelheid water die u wilt verwarmen en dus de capaciteit van de boiler.. Heeft u meer warm water nodig? Dan heeft u ook een grotere boiler nodig.

De levensduur van een zonneboiler is flink langer dan die van reguliere HR-ketels. Daarbij kunt u denken aan een levensduur van pak en beet 25-30 jaar. Omdat het met een zonneboiler om een besparende toevoeging aan uw woning gaat, zal ook de waarde hiervan ook naar behoren stijgen. Er zijn subsidies beschikbaar voor het bestellen van een zonneboiler. Vraag hierover bij uw leverancier naar de opties. Met een energie subsidie wordt de aankoop uiteraard al sneller interessant.

Comments are closed.